Samfunnsstyring

Forfatter og kritiker Kenneth Moe har sett andre del av Makta, der Kathrine Thorborg Johansen spiller Gro Harlem Brundtland, og Jan Gunnar Røise er Reiulf Steen.

«Makta» og den permanente langfingeren

Den siste episoden stiller åpne, men vitaliserende spørsmål om muligheten for opprør i og mot det nyliberale sosialdemokratiet.

Publisert Sist oppdatert

«Er Makta så imponerende og nyskapende som anmelderne vil ha det til?» spurte Kenneth Moe etter å ha sett den første halvdelen av Makta. Les hva han konkluderte med her. Nå har han sett andre halvdel av serien.

­NB! Denne teksten inneholder spoilere.

Med siste episode av Makta mestrer serieskaperne Johan Fasting, Kristin Grue og Silje Storstein, en meget vanskelig balansegang. I teksten min om seriens første del, argumenterer jeg for at serien aldri sklir ut i en kynisk reduksjon av den politiske prosessen til ren maktkamp – men det er ingen tvil om at den tidvis risikerte å gjøre det! Men i seriens andre del får vi hele tre episoder med idealisme som bærende element: Episode syv handler om kvinnelige Alta-aksjonisters okkupasjon av den nyinnsatte statsministerens kontor, episode ni skildrer sommerleiren på Utøya, og den tolvte episoden vender jeg straks tilbake til.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS