Samfunnsstyring

Marthe Scharning Lund, avtroppende byråd for helse, eldre og innbyggertjenester i Oslo, fikk beskjed av bystyret om å lage en prøveordning der tildeling av BPA sentraliseres og tas vekk fra bydelene.Nå er det opp til den som blir ny helsebyråd å gjennomføre vedtaket.

Nå skal BPA-tildelinger sentraliseres i Oslo

Bydelene i Oslo har ulik praksis ved tildeling av personlige assistenter til funksjonshemmede. Og selv om byrådet stiller nye krav til bydelene, har opposisjonen i byrådet nå vedtatt en prøveordning der bydelen fratas assistent-tildelingen.

Publisert Sist oppdatert

­

Bystyret i Oslo tok byrådet på sengen rett før valget, da et forslag om å starte et prøveprosjekt med sentraliserte vedtak og sentral finansiering av brukerstyrt personlig assistent (BPA) fikk flertall. Byrådskoalisjonen med Arbeiderpartiet, MDG og SV var ikke enige i dette, men deres støtteparti i bystyret, Rødt, stemte med opposisjonen.

− Alle ønsker det samme, nemlig en mer lik vurdering av tjenestebehovet, uavhengig av hvilken bydel du bor i. Men byrådet har vært skeptisk til sentralisering av disse vedtakene da mange som mottar BPA har andre helse og omsorgstjenester i tillegg. Det er i bydelene man ser helheten og kan sette sammen et mest mulig individuelt tilpasset opplegg rundt den enkelte, sier avtroppende byråd for helse, eldre og innbyggertjenester i Oslo, Marthe Scharning Lund.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS