Samfunnsstyring

Tallene viser bedring, men ifølge Øystein Dørum, sjeføkonom i NHO, tyder tallene likevel ikke på at det er noe særlig fart i norsk økonomi. Foto: Stian Lysberg Solum | NTB

NHO-undersøkelse: Betydelig bedre fremtidsutsikter i næringslivet

I februar trodde nesten én av tre bedrifter på forverring i fremtiden. Nå er det langt færre. Likevel er det kun overvekt av optimister i fire fylker.

Publisert Sist oppdatert

­Det viser NHOs medlemsundersøkelse for mars, der 2381 bedrifter har levert inn svar.

Alt i alt er det fortsatt flere bedrifter som kaller den nåværende situasjonen dårlig enn god. Forskjellen er imidlertid minimal: 23 prosent kaller situasjonen god, 24 prosent kaller den dårlig. De fleste bedrifter mener situasjonen er tilfredsstillende.

– Siden slutten av 2022 har NHO-bedriftenes vurdering av nåsituasjonen vaket rundt nullstreken. I samme periode har fastlandsøkonomien stagnert. Disse tallene tyder således ikke på noe særlig fart i norsk økonomi, sier sjeføkonom Øystein Dørum i NHO til NTB.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS