Samfunnsstyring

Statsrådenes saker har fått Nokut-direktøren til å lure på om utdanningssystemene ikke fungerer som de skal overalt.

Nokut-direktøren frykter politikerne ødelegger tilliten til høyere utdanning

Én statsråd har gått av og én har havnet i hardt vær på grunn av tekstlikheter i sine masteroppgaver. Nå frykter Nokut-direktør Kristin Vinje konsekvensene.

Publisert Sist oppdatert

– Personlig har det gjort sterkt inntrykk å lese om disse sakene. Jeg har spurt meg selv om det går an at tekstlikhet som det slipper igjennom og lurt på om systemet ikke fungerer som det skal overalt. Samtidig er dette enkeltsaker, og vi har ingen grunn til å tro at det er mer enn det, sier administrerende direktør Kristin Vinje i Nokut til Khrono.

Nokut er Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen. Vinje tar nå til orde for en evaluering av mastergrader som den helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) har tatt.

– Nokut gjør evalueringer for å bedømme kvalitet, og vi har ikke gjort noen evaluering av kvaliteten på disse executive masterprogrammene tidligere. Dette er et ganske nytt konsept i utdanningsfaunaen som har vokst fram, og det kan være nyttig å se på positive og negative erfaringer.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS