Samfunnsstyring

Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) vil ha flere endringer i universitets- og høyskoleloven.

Politikerne skal bestemme om studiesteder skal legges ned

I dag bestemmer universitetene og høyskolene selv om de vil legge ned studiesteder. Nå foreslår regjeringen at det kun er regjeringen som kan beslutte nedleggelse.

Publisert Sist oppdatert

Dette er et av flere forslag til en ny og oppdatert lov for universiteter og høyskoler. Forslaget er i tråd med hva politisk ledelse i Kunnskapsdepartementet nylig sa til Dagens Perspektiv i forbindelse med vår artikkelserie om «framtidens kompetanse».

– En nedleggelse av et studiested kan få stor betydning for både arbeidsplasser og befolkningen i området. Det er et politisk ansvar å sikre at hele landet får kompetansen de trenger. Alle dagens statlige institusjoner er finansiert over statsbudsjettet og et resultat av politiske beslutninger og prioriteringer. Derfor må også nedleggelse av studiesteder være en politisk beslutning, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe.

Flere endringer

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS