Samfunnsstyring

Siden sist

Publisert Sist oppdatert

Avisen for Høyre

I Egil Sundars velmaktsdager som sjefredaktør i Aftenposten, var det ikke tvil om hvilket parti avisen mente leserne burde stemme på. Ikke bare det. Sundar passet på som en smed at de borgerlige partiene oppførte seg skikkelig slik at de kunne sørge for å gi landet en borgerlig regjering. Dette var på 80-tallet. Seinere kom Harald Stanghelle fra Dagbladet og Hilde Haugsgjerd fra Dagsavisen som redaktør i Aftenposten, og leserne fikk inntrykk av at avisen mente velgerne selv fikk finne ut av hvem de ville stemme på. Brått ble det slutt på den tiden også. Før årets kommune- og fylkestingsvalg skrev avisen på lederplass at leserne burde stemme Høyre.
Det gikk riktig ille for Høyre i valget. Dagsavisen klarer ikke å skjule sin skadefryd og skriver på lederplass: «Det ga solid tilbakegang i Oslo. Vi oppfordrer Aftenposten til å holde på den strategien. Godt valg».

Det gjør lillebror usigelig godt å kunne få gni storebrors nederlaget skikkelig inn.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS