Nytt opptakssystem for høyere utdanning

Forsknings- og høyere utdanningsminister Oddmund Hoel la fram regjeringens nye opptakssystem for høyere utdanning fredag formiddag

Slik vil regjeringen få unge til å komme raskere i gang med studier

Avvikling av tilleggspoeng og fjerning av nivåkrav skal gi flere sykepleiere og få flere tidligere i gang med høyere utdanning.

Publisert Sist oppdatert

­– I dag har vi regler som fører til at unge bruker for lang tid på å komme i gang med studiene. Det er kunstig høye poenggrenser på flere studium, og hindringer som holder motiverte søkere ute fra viktige utdanninger. Nå tar vi tak i disse, sier forskings- og høyere utdanningsminister Oddmund Hoel (Sp).

– I gjennomsnitt har norske studenter opparbeidet seg sju tilleggspoeng før de kommer inn på ønsket studium, sier Oddmund Hoel. I dag la han fram en stortingsmelding med som skisserer et nytt opptakssystem for høyere utdanning.

Tidligere kunne man samle opp til sammen 14 tilleggspoeng etter videregående skole for å komme inn på en eller annen form for høyere utdanning.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS