Samfunnsstyring

Anne-Kari Bratten er administrerende direktør i arbeidsgiverforeningen Spekter, som torsdag arrangerte sin årlige sykehuskonferanse.

Spekter-direktør om utfordringene i sykehussektoren: – Her har politikerne våre noe å gå på

– Vi ser et økende sprik mellom forventningene til helsetjenestene og det sykehusene faktisk vil klare å levere i årene som kommer. Her må politikerne bidra til realitetsorientering og være ærlige på hvilke utfordringer vi vil møte fremover.

Publisert Sist oppdatert

­Det sier administrerende direktør i arbeidsgiverforeningen Spekter, som torsdag arrangerer sin årlige sykehuskonferanse. Spekter er den dominerende arbeidsgiverforeningen innen sektorene helse, samferdsel og kultur, og organiserer dermed mange av de største helsevirksomhetene i landet.

I forbindelse med sykehuskonferansen offentliggjorde Spekter deler av en ny befolkningsundersøkelse som viser at helse er den viktigste politiske saken for folk flest akkurat nå. Spekter-direktør Anne-Kari Bratten mener politikerne derfor må være ærlige på hva som er utfordringene for helsevesenet fremover.

I undersøkelsen svarer 17 prosent at helse (helsevesen og sykehus) er den enkeltsaken som bør prioriteres av politikerne. 11 prosent svarer sosiale forskjeller, mens ti prosent svarer klima og miljø.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS