Samfunnsstyring

­Økokrim-sjef Pål Lønseth mener det er i overkant optimistisk at den nye bedragerienheten på Gjøvik skal være klar neste sommer.

Starter rekrutteringen til Økokrim på Gjøvik – i Oslo

Økokrims nye bedragerienhet skal etableres på Gjøvik, men omfanget av bedragerier er nå så stort at Økokrim-sjef Pål Lønseth ikke har tid til å vente.

Publisert Sist oppdatert

23. juni i år slapp finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) nyheten: Økokrims nye bedragerienhet etableres med 20-25 nye statlige arbeidsplasser på Gjøvik, og kan være klar til åpning sommeren 2024, helt i tråd med regjeringens ambisjon om at «nye statlige arbeidsplasser skal legges utenfor Oslo».

Økokrim ønsket den nye enheten til Oslo. Da det ble klart at den skulle ut av Oslo, var førstevalget Trondheim, særlig på grunn av tilgjengelige lokaler i politiet og gode muligheter for å skaffe nødvendig kompetanse.

– Her har den sittende regjeringen vektlagt distriktspolitiske hensyn tungt, selv om det var på tvers av våre faglige råd. Vi skal gjøre vårt ytterste for å få dette til, sier Økokrim-sjefen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS