Samfunnsstyring

Signy Vabo og utvalget som har utredet Riksrevisjonens rolle mener revisjonen må fokusere mer på om innbyggerne får nok igjen for skattepengene. Her får stortingspresident Gharakhami overlevert rapporten fra utvalget.

Stat og styring: Må fokusere mer på effektivitet

Riksrevisjonen bør fokusere mer på om staten er effektiv og produktiv. Dette innebærer å vurdere statlige virksomheter ut ifra hva som er bra for innbyggerne, ikke bare hva Stortinget mener er bra.

Publisert Sist oppdatert

Dagens Perspektiv samarbeider med redaksjonen i Stat & Styring, og publiserer med jevne mellomrom aktuelle saker om politikk og forvaltning som også kan leses på statogstyring.no

­Dette er et av de viktigste forslagene fra utvalget som har vurdert Riksrevisjonens virksomhet. Dette utvalget som ble satt ned av Stortinget i april 2021, har vært ledet av professorene Frøystein Gjesdal og Signy Irene Vabo, og var satt sammen av akademikere, politikere og en kommuneadvokat.

En av metodene utvalget har brukt i arbeidet med rapporten er en evaluering av revisjonens virksomhet foretatt av konsulentfirmaet Agenda Kaupang. Dette firmaet har blant annet gjennomført en spørreundersøkelse blant stortingspolitikere, og ansatte på ulike nivåer i forvaltningen. En av konklusjonene i evalueringen er at revisjonen bidrar lite til å forbedre måten forvaltningen drives.

Bidrar lite på viktige områder

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS