Samfunnsstyring

Filmskaper Mari Storstein var 4. kandidat på Partiet Sentrums liste til kommunevalget i Oslo. Advokat Geir Lippestad var listetopp. Sistnevnte ble valgt inn i bystyret.

Svar fra kommunen: «Du kan bruke bleie»

− Om en generasjon vil det komme en statsminister som på vegne av regjeringen vil si «unnskyld» til mennesker med funksjonsnedsettelse i Norge for at de ikke har fått oppfylt sine menneskerettigheter. Det er jeg helt sikker på, sier Geir Lippestad.

Publisert Sist oppdatert

­

Nyvalgt bystyrepolitiker i Oslo Geir Lippestad er nok mest kjent som profilert advokat, med eget advokatfirma. Men han har i årevis også stått på barrikadene for funksjonshemmedes rettigheter, blant annet fordi han selv har opplevd å ha et funksjonshemmet barn. Dette sterke engasjementet har fortsatt også etter at hans datter Rebekka døde i 2013, og i 2020 startet han sitt eget politiske parti.

Som politiker var Lippestad lenge medlem i Arbeiderpartiet, og var endog næringsbyråd i Oslo i en periode. Men i 2020 meldte han seg ut av Ap og dannet Partiet Sentrum, som i år stilte liste ved valget i alle fylker og 23 kommuner. Selv ble Lippestad, som den første fra Partiet Sentrum, valgt inn i bystyret i Oslo ved valget nå i september.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS