Samfunnsstyring

Synspunkt | Camilla Tepfers: Kunstig intelligens som din nye medisinske rådgiver?

Det ble litt av en overgang for mange fastleger, da pasientene begynte å google i sin tid. Med ChatGPT skjer det igjen. Pasientene får en ny, digital helserådgiver. Da bør legene være beredt, skriver Camilla Tepfers.

Publisert Sist oppdatert

­Camilla AC Tepfers skriver om innovasjon og teknologi i Dagens Perspektiv. Hun er gründer og partner i inFuture og har mer enn 25 års erfaring som rådgiver, innovasjonsdirektør, fagbokforfatter og foredragsholder. Tepfers er sivilingeniør fra NTNU, og bygget opp og ledet innovasjonssatsingen i DNB før hun var med og etablerte inFuture i 2008.

SYNSPUNKT. Vi husker knapt nok tiden før «dr. Google». Feiler det oss noe, så googler vi symptomer og håper på gode svar. Noen ganger får vi det, andre ganger ikke.

Pasienter i fri omgang med medisinsk informasjon på nett, helt uten kildekritikk, kan bekymre enhver. For eksempel kjørte belgiske myndigheter en nasjonal kampanje som oppfordret til å «ikke google det!». Det skapte oppmerksomhet, og offensiven vant «årets kampanje» i 2015.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS