Samfunnsstyring

Tidligere kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen under Kontroll og Konstitusjonskomiteen åpne høring om Regjeringens håndtering av habilitetsregelverket. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Trettebergstuen i Økokrims nymonterte gapestokk

Økokrim har ikke foretatt noen etterforskningsskritt i saken mot Anette Trettebergstuen. Advokat John Christian Elden hevder de er i ferd med å gjeninnføre gapestokken i Norge.

Publisert Sist oppdatert

­Ifølge advokat John Christian Elden, som er forsvarer for Anette Trettebergstuen, har ikke Økokrim foretatt noen etterforskningsskritt i saken mot henne.

– Dette er rett og slett tragikomisk. Det fremstår svært uklart på hvilket grunnlag Økokrim-sjefen valgte å åpne etterforskning, men når han først velger å gjøre det, så må de jo faktisk etterforske. Det eneste Økokrim gjør nå, er å gjeninnføre gapestokken i Norge ved å sende ut pressemeldinger som etterlater et helt annen inntrykk enn hva som er de faktiske forholdene, sier Elden til NTB.

Trettebergstuen trakk seg som kultur- og likestillingsminister i juni i fjor etter at hun hadde brutt habilitetsreglene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS