Samfunnsstyring

Tvillingene Mina og Mille (16) ble funnet døde i en leilighet i Spydeberg i januar i fjor mens de var i barnevernets omsorg. De døde trolig av overdose.

Tvillingsdødsfallet: Statsforvalteren foreslår lovendring

Statsforvalteren i Vestland vil endre loven for å sikre bedre samarbeid mellom de ulike tjenestene. Ansvaret skal ligge hos spesialisthelsetjenesten.

Publisert Sist oppdatert

Loven må endres etter dødsfallet til tvillingene Mina og Mille (16), slår tilsynsrapporten fast. Målet er bedre samarbeid mellom de ulike tjenestene.

– Det må bli presisert i loven at spesialisthelsetjenesten har ansvar for å ta initiativ til å etablere et tilpasset behandlingstilbud på tvers av tjenestene, skriver Statsforvalteren i Vestland i sin tilsynsrapport av dødsfallet til tvillingjentene Mina og Mille.

De to 16-åringene ble funnet døde i en leilighet i Spydeberg natt til 8. januar i fjor, trolig som følge av en overdose. De var da i barnevernets omsorg.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS