Samfunnsstyring

Kjøpet av 54 nye Leopard stridsvogner fra Tyskland baner også veien for mer samarbeid med Europas nye stormakt. Alle stridsvognene skal være på plass innen 2029, og allerede nå vurderer Norge å øke bestillingen med 18.

Tyskland − bestevennen Norge ikke forstår

Norge kjøper tyske ubåter og tanks for minst 65 milliarder kroner, og Tyskland punger ut for høyteknologiske norske våpen og gass fra Nordsjøen. De politiske vennskapsbåndene er sterkere enn på svært lenge, men for nordmenn flest er Tyskland «et svart hull».

Publisert Sist oppdatert

­Tyskland har dessverre for lenge vært landet vi bare kjører gjennom. Og det er litt flaut å måtte si at det er større bevissthet om forholdet mellom Norge og Tyskland i Tyskland enn i Norge, sier stortingsrepresentant Sverre Myrli (Ap) til Dagens Perspektiv.

Men Putins krig i Ukraina trekker nå Norge og EUs viktigste land nærmere sammen. Likevel er Tyskland den nye bestevennen vi ennå ikke helt forstår. Flere tysklandskjennere sier til Dagens Perspektiv at det som virkelig har skjedd, er at Tyskland har forsterket sitt forhold til Norge. Uten at Norge har endret sin holdning til Tyskland.

Tyskland i skyggenes dal

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS