Samfunnsstyring

Ekspertråd til Perspektivmeldingen. Professorene Ragnar Torvik, Karen Helene Ulltveit-Moe og Gunnar Bovim.

Unisont ekspertråd til Finansdepartementet: Nå må det snart lønne seg å jobbe

To professorer i økonomi, en medisinprofessor og en tallknuser fra OECD kom med gode råd til byråkratene i Finansdepartementet som nå skal i gang med å lage den neste Perspektivmeldingen.

Publisert Sist oppdatert

­Hvert fjerde år legger regjeringen fram selve kronjuvelen av byråkratiske utredninger: Perspektivmeldingen. I denne meldingen som lages i Finansdepartementet presenteres fremtidens utfordringer for landet, samtidig som man forsøker å si hvordan man bør å møte disse.

Det er meningen at Perspektivmeldingen skal bidra til langsiktighet i utformingen av den økonomiske politikken. Det store spørsmålet meldingen søker å svare ut er hva som er hovedutfordringene for finansiering av velferdsstaten de neste 50 årene. Her drøftes viktige utfordringer og valgmuligheter for norsk økonomi og offentlige finanser i et lengre perspektiv enn man gjør i statsbudsjett og ordinære stortingsmeldinger og utredninger.

Fagseminar som startskudd

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS