Samfunnsstyring

Sorenskriver Odd Magne Gjerde i Romerike og Glåmdal tingrett ønsker seg ikke tilbake til tiden før domstolsreformen i 2021.

– Vi lever fortsatt under trusselen om at regjeringen vil reversere domstolstrukturen

Sorenskriver Odd Magne Gjerde mener det vil være et stort feilskjær om domstolsreformen blir reversert. Regjeringen står på sitt på tross av massiv motstand fra fagmiljøene.

Publisert Sist oppdatert

­Våren 2021 ble antall tingretter redusert fra 60 til 23, antall jordskifteretter fra 34 til 19. Antallet rettssteder er fortsatt det samme. Regjeringen har lovet å reversere reformen. Høringen ble avsluttet våren 2022, men konklusjonen lar altså vente på seg.

Domstolsadministrasjonen beregnet i 2022 kostnadene av en full reversering til 115 millioner kroner, 65 millioner i investeringer og 50 millioner i varige lønnsutgifter.

Sorenskriver Odd Magne Gjerde leder Romerike og Glåmdal tingrett med totalt 60 årsverk fordelt på Lillestrøm, Eidsvoll og Kongsvinger. Tingretten er resultatet av sammenslåingen av Øvre Romerike tingrett, Nedre Romerike tingrett og Glåmdal tingrett.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS