Samfunnsstyring

Boklansering. Byråkrater er av og til litt for hjelpsomme, og andre ganger litt for brysomme mente tidligere statsråd Henrik Asheim (nr 2 fra v.) Han fikk støtte fra tidligere statssekretær Paul Chaffey (t.h).

Ville og villige byråkrater

Embetsverket gir helt «vill» hjelp og assistanse til statsråder, men er ikke alltid helt bevisst når de må holde seg selv i tømmene.

Publisert Sist oppdatert

­– Du får et apparat og en hjelp som er helt vill. På et av de første morgenmøtene jeg hadde som ny statsråd sa jeg noe om at det kunne være interessant å få noen tall på «det der med stress i skolen». Så går det en dag og jeg blir invitert til et møte med fire fagfolk som har med seg grafer og foiler og sånt, og da skjønner du at du har altså en informasjonsmengde som er helt enorm. Så da kan jeg egentlig be om hva som helst, og da skal du være forsiktig hva du ber om.

Dette sa tidligere statsråd Henrik Asheim da han snakket om sin tid i regjeringen i på et møte forrige uke. Asheim som er tidligere Kunnskapsminister og nåværende stortingsrepresentant og nestleder i Høyre, kom med observasjonene under lanseringen av boken Regjeringen. Historien, makten og hverdagen.

Huller kan gi problemer

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS