Politisk analyse

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram forlater kystvaktskipet KV Bjørnøya som lå til kai i Oslo i forbindelse med fremleggelsen av langtidsplanen for Forsvaret i april.

Mangel på forsvarsdebatt

Stortingsenigheten om Ukraina-støtten har smittet over til forsvarspolitikken. Foreløpig lar SV og Rødt NATO-motstanden komme i bakgrunnen.

Publisert

POLITISK ANALYSE. Den nye sikkerhetspolitiske situasjonen har også mange innenrikspolitiske følger. Én av dem er at en mer enn 70 år gammel sikkerhetspolitisk opposisjon er blitt ganske så usynlig. Rødt og SV er fortsatt mot NATO og noen av våre USA-bindinger, men de vektlegger motstanden annerledes enn før.

Nå er det et sterkest mulig nasjonalt forsvar som er det overordnede målet. Tidligere var de to partiene mest opptatt av at norske soldater og våpen kunne bli brukt i NATO-operasjoner i deler av verden der Norge ikke hadde defensive interesser.

Lite politisk debatt

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS