Analyse

Politisk analyse: Krisestøtte fra grøft til grøft

Stortingsvalget i fjor førte ikke bare til et generelt skift fra høyre- til venstresiden i politikken. Mer oppsiktsvekkende er det at det har gitt en helt annen økonomisk krisehåndtering, skriver Aslak Bonde.

Publisert Sist oppdatert

Aslak Bonde analyserer politikk for Dagens Perspektiv.­

Analyse. Torsdag vedtok Stortinget å gi strømstøtte til de bedriftene som antas å ha størst problemer med å håndtere de økte strømprisene. Det skjedde uten særlig offentlig oppmerksomhet, fordi det som bankes igjennom nå i realiteten ble bestemt for seks uker siden.

Regjeringen lyktes i midten av september i å få med seg NHO, Virke og LO på en avtale der rundt tre milliarder kroner brukes på lånegarantier og såkalte energitilskuddsordninger til bedrifter der strømkostnadene utgjør mer enn tre prosent av de totale kostnadene. Avtalen var et resultat av tøffe dragkamper mellom de største arbeidslivsorganisasjonene og næringsminister Jan Christian Vestre. Dermed ble også Stortinget satt på sidelinjen. Regjeringspartiene kunne ikke i forhandlinger med andre partier åpne opp igjen det kompromisset som var inngått med partene i arbeidslivet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Dagens Perspektiv

Se våre tilbud

Dagens Perspektiv
Digitalt

Se våre tilbud

Powered by Labrador CMS