Annonse
Hvis ansettelsesprosessen går for fort, kan det være et signal om at du ikke blir verdsatt for den du er, men bare skal fylle en stilling. Foto: Shutterstock.com

Faresignaler i intervjusituasjonen

Det florerer med råd om hva man kan og bør gjøre for å få de jobbene man søker på. Skribenten Liz Ryan har i en artikkel i Forbes snudd på flisa. Hun lister opp gode grunner til at man ikke skal si ja til et jobbtilbud. Dette er et par av de faresignalene hun mener du bør være oppmerksom på:

  • Prosessen går altfor fort
    Du har ikke lyst til å vente i uker og måneder på at en arbeidsgiver bestemmer seg for om han vil ansette deg eller ikke, men det er et faresignal hvis ansettelsesprosessen går i et heseblesende tempo, mener Liz Ryan. Hun viser til at noen selskaper tar inn og kaster ut medarbeidere så raskt at ansettelsesprosesser får lav prioritet. Hennes råd er: Takk nei hvis du får en følelse av at de som intervjuer deg ikke er spesielt interessert i å få med akkurat deg på laget, men kun er interessert i å få inn en eller annen som kan fylle en stilling. Du har mer lyst til å jobbe for noen som verdsetter deg for den du er enn for en som er mest opptatt av at du kan begynne om to uker.
     
  • Altfor uklar beskrivelse av stillingen
    Hvis de som intervjuer deg ikke er enige om  hva slags stilling dette er/skal være, er det grunn til å være obs. At alt ikke er spikret, er naturlig. Beskrivelsen av en stilling er sjelden krystallklar, men hvis det er for mye usikkerhet rundt den rollen og det ansvaret du skal ha, kan det bli vanskelig for deg å gjøre en god jobb. Hvis forventningene spriker for mye, vil garantert en del mennesker bli lite fornøyd med det du måtte levere. Se etter selskaper som vet hva de trenger og kan formulere det i en skriftlig stillingsbeskrivelse. 
Annonse
Annonse