Europa

Kriminalteknikere gjør undersøkelser ved lastebilen som ble funnet forlatt full av døde migranter.

Over 70 døde migranter i lastebilen i Østerrike

Det var over 70 døde migranter i lastebilen som ble funnet i Østerrike, opplyser en talsmann for innenriksdepartementet.

Publisert Sist oppdatert

Kilder opplyser til avisen Kronen at det dreier seg om 71 voksne kvinner og menn. Det var ingen barn i lastebilen, ifølge avisen.

Torsdag anslo politiet at det var mellom 20 og 50 lik i lastebilen, som ble funnet langs en motorvei i nærheten av grensen til Ungarn.

Likene var så ille tilredt at politiet på stedet verken kunne slå fast migrantenes kjønn, alder eller hvor mange som var i lasterommet.

Kan ha forlatt landet

Politiet antar at lastebilen har stått parkert langs motorveien siden den krysset den ungarske grensa onsdag kveld. Ifølge etterforskerne er det grunn til å tro at migrantene var døde allerede da bilen krysset grensen, og at sjåføren har forlatt landet.

Likene skal fraktes til rettsmedisinsk institutt i Wien for obduksjon.

Det er varslet en pressekonferanse om saken fredag formiddag.

Mange migranter

I delstaten Burgenland, som ligger helt øst i Østerrike, sliter myndighetene med å håndtere et stort antall flyktninger og migranter som krysser grensa fra Ungarn. Flere hundre migranter er pågrepet de siste dagene, og ekstra politifolk skal settes ut for å vokte grenseområdet.

På motorveistrekningen der den ungarskregistrerte lastebilen ble funnet parkert i veikanten torsdag, passerer daglig rundt 3.000 lastebiler, skriver APA.

Powered by Labrador CMS