Annonse
Foto: News Oresund  

Tapte formuen på vindmøller

– En vindmøllepark passer jo stort sett på seg selv, så det er ikke noe jeg har brukt så forferdelig mye tid på, sier Erik Damgaard til avsiden Børsen.

Mannen som før finanskrisen var god for flere milliarder etter å ha solgt IT-selskapet sitt til Microsoft i 2002, har hatt noen tøffe økonomiske år siden den gang. I 2011 ble det klart at hans personlige investeringsselskap Porteføljeinvest hadde hatt et underskudd på over 400 millioner danske kroner. Senere måtte også flere eierposter i diverse selskaper selges unna.

Det meste som ikke ble tapt, var investert i vindmølleparken Zölkow, som Damgaard kjøpte for 387 millioner på høyde av en grønn investeringsbølge i 2007. Og i de siste regnskapene ser det ikke ut til at det nye penger er på vei inn.

Ifølge Damgaards private holdingselskap Ed Equity Partner har parken et underskudd på 56 millioner danske kroner. Med det blir egenkapitalen i holdingselskapet redusert fra 45 til seks millioner kroner.  

Ifølge Børsen er vindmølleparken som har hatt tre år med underskudd, nå solgt til det som i praksis er den tyske byen Köln gjennom energiselskapet Rheinenergie.

Annonse
Annonse