Ledelse

Haugland ser på sin nye stilling som svært attraktiv

Fikk sjefsjobb midt i foreldrepermisjonen

Kjersti Haugland er ansatt som ny sjeføkonom i DNB.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver DNB i en pressemelding. I den nye stillingen skal hun analysere norsk og internasjonal økonomi, renter og valuta. Haugland er et kjent fjes i banken. Hun jobbet seks år som seniorøkonom i DNB Markets før hun gikk videre til Norges Bank for å bli assisterende direktør i enheten for politikk og analyse fra 1. januar i år.

Hun erstatter Øystein Dørum som sjeføkonom for DNB og DNB Markets og skal lede teamet som har ansvar for makroøkonomisk analyse i banken.

– Vi kjenner Kjersti godt fra før, og vet at hun er høyt verdsatt både av kunder og andre interessenter. I tillegg kjenner vi henne som en hyggelig kollega som er godt likt i DNB. Vi er veldig glade for at hun vil komme tilbake til oss, sier Ottar Ertzeid, sjef for DNB Markets.

Viktig stilling

DNB Markets er Norges ledende verdipapirforetak. De har rundt 700 ansatte, og tilbyr produkter til alle kundesegmenter, fra personkunder til store internasjonale konsern.

– Som DNB-konsernets og DNB Markets’ sjeføkonom blir Kjersti en viktig rådgiver for alle typer kunder i innland og utland, og i forskjellige kundesegmenter. Videre vil hun være en makroøkonomisk rådgiver for banken og representere DNB utad i spørsmål om makroøkonomi, herunder også renter og valuta, fortsetter Ertzeid.

Fikk stilling under foreldrepermisjon

– Å være sjeføkonom i DNB Markets er en veldig attraktiv stilling der man leder Norges største, og etter mitt syn sterkeste, bankmiljø på makroøkonomi. Sammen med teamet mitt ønsker jeg å bidra til å øke forståelsen av det som skjer rundt oss, slik at både kunder og andre som lytter til oss har et best mulig grunnlag for å ta gode beslutninger, sier Kjersti Haugland om sin nye posisjon.

Haugland er 38 år gammel og opprinnelig fra Ølen i Rogaland. Hun er utdannet samfunnsøkonom fra NHH og Universitat Pompeu Fabra. I tillegg til seks år i DNB Markets, har hun fra tidligere også til sammen sju års erfaring fra arbeid med finansiell stabilitet og pengepolitikk i Norges Bank.

For øyeblikket er Haugland i foreldrepermisjon og hun tiltrer derfor i stillingen først 1. mars neste år.

Powered by Labrador CMS