Samfunn

Fiskeriminister Per Sandberg er en populær mann i oppdretts- og finanskretser.

Finansbransjen fornøyd med fiskeriminister Sandberg

Publisert Sist oppdatert

Finansavisen har vært på konferanse om norsk oppdrettsbransje og blitt vitne til hvordan lokalet fylles opp når det er tid for fiskeriminister Per Sandbergs innlegg.

Og oppdrettsbransjen er fornøyd med det de hører fra den kanten.

– Jeg opplever fiskeriministeren som fremoverlent og innsiktsfull i bransjen vår. Han har tro på det vi gjør og lytter gjerne til innspill fra alle kanter, sier styreleder i oppdrettsgiganten Marine Harvest, Ole Erik Lerøy til avisen.

Sandbergs popularitet skylles flere tiltak han har innført som fiskeriminster, men de kanskje viktigste er at han har opphevet ministerboikotten av Russland og stoppet Mattilsynet fra å hindre Norway Royal Salmon fra å gjennomføre et forsøk med steril fisk.

Ifølge Finansavisen medførte det siste grepet at markedsverdien på Norway Royal Salmon økte med 400 millioner kroner i løpet av noen timer.

Sanberg sier til avisen at oppdrettere som klarer å holde seg under 0,2 lus per laks per år, skal få vokse med fem prosent i året. Men han hinter om at veksten i konsesjoner kan tilta allerede fra 2017.

Men selv om bransjen jubler over fiskeriministerens offensive holdning, ble det en priskorreksjon i forrige uke. SSBs prisstatistikk viser at lakseprisen, som har slått rekord etter rekord i det siste, falt med 12,6 prosent til 57,41 kr/kg.

Powered by Labrador CMS