Annonse
Ulv fra Hamar gikk til topps i NM i speiding. Foto: Norges Speiderforbund

Her er Norges beste speidere

Patruljen Ulv fra 5. Hamar KFUK-KFUM-speidere gikk helt til topps i NM i speiding 2016 og kan kalle seg norgesmestere i speiding. Etter en andreplass i mesterskapet fjor, var det en fornøyd gjeng som endelig dro en solid seier i havn.

– Dette har vi jobbet for lenge, forteller patruljefører Mattis Angell Pedersen (15).

I hardtrening

Etter fjorårets andreplass har patruljen jobbet systematisk frem til årets mesterskap i Røyken i Buskerud:

– Vi har øvd på knuter og masse annet. Nå kan vi alle knutene i Speiderhåndboka, forteller Miriam Eline Bergan (12).

Simen Bjerkeli (15) har lært seg over 250 fugle-, plate- og dyrearter det siste året. Sammen med patruljefører Mattias og Daniel Lukas Saltvik (15) er det femte året han deltar på NM i speiding. Selv om de ser ut til å ta seieren med større ro enn de fire yngre patruljemedlemmene, er det tre stolte gutter som har ledet laget til pallen.

Best av 125 patruljer

Speiderne fra Hamar lå blant teten under hele konkurransen og presterte godt på alle oppgavene. Matlagingsoppgaven og knuter fikk de full pott på, mens morsomst syntes de det var med den praktiske oppgaven, hvor de skulle lage en værhane. Solid prestasjon og godt samarbeid gjennom hele helgen gjorde at de til slutt ble best av over tusen speidere.

 

NM i speiding 2016 ble arrangert på Skogsborg i Røyken kommune i Buskerud. Her har over 1 000 speidere fordelt på 125 patruljer konkurrert om seieren. På 2. plass kom patruljen Bjørn fra 1. Fjøsanger, mens tredjeplassen gikk til patruljen Ulv fra Søndre Slagen KFUK-KFUM-speidere.

Dette er NM i speiding

  • NM i speiding ble i år arrangert 10.–12. juni på Skogsborg i Røyken kommune og er et felles arrangement mellom Norges KFUK-KFUM-speidere og Norges
  • Speiderne er i alderen 10-16 år og konkurrerer i patruljer (lag) som består av jenter og gutter.
  • NM i speiding har blitt arrangert hvert år siden 1989 i ulike landsdeler.
  • En hel helg går med til ulike konkurranser, med krevende praktiske og teoretiske oppgaver.

Ungdom i ledelsen

Arrangementet planlegges og gjennomføres av frivillige. I år har prosjektgruppa hatt fokus på å gi ungdom en sentral plass i ledelsen av NM i speiding: 

– Tanken bak årets komitearbeid før NM har vært å gi ungdommene mulighet til å utøve ledelse i trygge former, forteller nestleder Geir Smedhus.

Med seg i planleggingen har han flere ungdommer som har tatt ansvar for å legge til rette for en fantastisk opplevelse for barn og unge. Oda Emile Larsen (21) er leirsjef sammen med Smedhus, og får trent seg i ledelse av store arrangementer:

– Det har vært krevende, men lærerikt å kunne få lov til å lede et så stort arrangement. Selv om NM bare varer en kort helg, krever det mye arbeid å arrangere det, sier Oda.

Annonse
Annonse