Samfunn

Frode Jacobsen er innstilt som ny leder av Oslo Ap etter Jan Bøhler. Også varaordfører Khamshajiny Gunaratnam er innstilt til fylkesstyret.

Høyrevind i Oslo Ap

Ti av elleve kandidater i innstillingen til nytt fylkesstyre i Oslo Arbeiderparti er fra høyresiden i partiet. Dermed frykter venstresiden feil balanse i fylkeslaget.

Publisert Sist oppdatert
Ifølge Klassekampen er det full konflikt mellom høyre- og venstresiden i Oslo Ap. De moderate kandidatenes overtak kan få mye å si når stortingslisten for 2017 kan fylles, sier kilder til avisen.

Denne uken kom valgnemnda med sin innstilling til nytt fylkesstyre. Der har kandidater fra høyresiden ti av elleve faste plasser og alle de fem varaplassene. Det betyr at Torunn Kanutte Husvik kan bli den eneste representanten fra venstresiden i fylkespartiet, mot fire plasser i dag.

Et av medlemmene i valgnemnda, Gro Bratteli Jamholt, mener at innstillingen ikke speiler den politiske bredden i fylkeslaget. Nemndleder Øyvind Slåke kjenner seg ikke igjen i kritikken.

– Min vurdering er at flertallsinnstillingen speiler partiorganisasjonen på en god måte. Den representerer en bredde og en helhet som jeg tror partiet kjenner seg igjen i, sier Slåke til Klassekampen.

Flertallet har innstilt ti moderate kandidater i tillegg til Husvik, mens et mindretall har tatt dissens for Julie Lødrup fra venstresiden i partiet.

Powered by Labrador CMS