Ledelse

Hvordan sette sammen ledergruppa?

3 prinsipper til ettertanke.

Publisert Sist oppdatert

Tim Ryan, visestyreleder og leder for «Markets, Strategy and Stakeholders» i PwC i USA, har delt noen tanker om hvordan man kan sette sammen en god ledergruppe. Selv har han satt sammen ledergruppene sine ut fra blant annet følgende prinsipper, ifølge chiefexecutive.net:

* Ivareta mangfoldet
Ryans erfaring er at folk ikke ønsker ledere som leder ovenfra-og-ned, men ledere som leder sammen med folk i arbeidet med å betjene kunder, medarbeidere og samfunnet som sådan. Med mangfold i lederteamet, mener Ryan at han får flere ledere som snakker med folk istedenfor å snakke til folk. Mangfoldstankegangen har blant annet gjort at han har fått flere kvinner, folk fra minoritetsgrupper, ledere med internasjonale perspektiver etc. inn i ledergruppen.

* Vær mer opptatt av kompetanse enn av titler
Ikke vær opptatt av å finne «navn til rollene». Konsentrer deg heller om å finne ut hva slags kompetanse ledergruppen trenger for at selskapet skal nå sine mål, råder Ryan. Hvis selskapet har som mål å utvikle seg på teknologi/digitalfronten, vil det eksempelvis være lurt å få inn noen med digital kompetanse i ledelsen.

* Ei din egen beslutning
En toppsjef vil ha nytte av innspill og råd fra mange andre - og fra flere miljøer, men en sjef må til syvende og sist selv bestemme hvem som skal med i ledergruppa, fastslår Ryan. Du må eie beslutningen din, og du må være komfortabel med de valgene du tar.

Les også: – Tar lenger tid å finne toppledere

Powered by Labrador CMS