Ledelse

Ledere som flittige studenter på INSEAD.

Internasjonal styreutdanning til Norge

Scandinavian Executive Institute tilbyr en smak av den franske eliteskolen INSEAD.

Publisert Sist oppdatert

Leder- og styreutdanningen Scandinavian Executive Institute, SEI, har siden oppstarten i Danmark i 2010 utdannet flere enn 100 norske ledere og styremedlemmer.

Nå ønsker de å starte opp i Norge og gjør det gjennom et samarbeid med advokatfirmaet Wikborg Rein og den erfarne styrelederen Inge K. Hansen som innleder.

Det gjør SEI til den eneste leverandøren i Norge som tilbyr internasjonale lederutdanninger i samarbeid med den franske skolen INSEAD, hvor blant andre tidligere Statoil-sjef Helge Lund og NHO-sjef Kristin Skogen Lund har hatt et opphold.

– Executive Board Programme, EBP, ble etablert for å imøtekomme det stadig økende fokus på styrearbeid i Norden, og behovet for mer kompetanse og profesjonalitet innen næringslivet. Når vi opplever at det på hvert utdannelsesprogram er 15-20 prosent norske deltakere som velger å reise til Danmark for å delta, ser vi det som helt naturlig å gå hele veien og etablere utdanningen i Norge, sier Steen Buchreitz Jensen, CEO i Scandinavian Executive Institute.

Foto Steen Buchreitz Jensen, CEO i Scandinavian Executive Institute.

Kort og intensivt

Gjennom et kort og intensivt forløp får deltakerne i styreprogrammet opplæring i styrearbeid i norsk regi, men ifølge instituttet loves de også et internasjonalt perspektiv. Utdanningen foregår over to moduler. Første modul er på to dager og avholdes på Engø Gård på Tjøme, mens andre modul foregår ved INSEAD i Frankrike over fire dager.

– Det stilles stadig større krav til profesjonalitet i styrene. Vi lever i en stadig mer global verden, og bedriftenes styrer skal tilføre verdi i en virkelighet preget av stigende kompleksitet, begrenset informasjon og tidspress. Det unike med programmet er at fokus i høy grad er rettet mot styrets muligheter og verktøy for å bidra til bedriftens verdiskapning, sier Inge K. Hansen, tidligere konsernsjef i Aker Kverner og styreleder i blant annet Gjensidige og Troms Kraft.

Powered by Labrador CMS