Arbeidsliv

En stor andel av befolkningen i Narvik og resten av Nordland jobber i offentlig forvaltning.

Nesten halve Nord-Norge jobber i det offentlige

43,6 prosent av alle sysselsatte i Troms jobber i den offentlig forvaltningen. For Finnmark og Nordland og er andelen henholdsvis 42 og 39,9 prosent. I Oslo jobber kun 26 prosent av de sysselsatte i offentlig forvaltning.

Publisert Sist oppdatert

4. kvartal 2015 hadde 814.000 personer i Norge sin hovedjobb i statlig, kommunal og fylkeskommunal forvaltning, som sammen utgjør offentlig forvaltning, skriver Statistisk sentralbyrå i sitt nyhetsbrev fredag. Offentlige næringsbedrifter som NSB, Posten og Norges Bank etc., regnes ikke som offentlig forvaltning, men går inn under kategorien offentlig næringsvirksomhet.

Prosentvis er det flest sysselsatte i offentlig forvaltning i de tre nordligste fylkene. Den laveste andelen finner vi i Oslo, kan SSB melde.

Hele 31,5 prosent av alle norske arbeidstakere jobber innen offentlig forvaltning, ifølge SSB.

Andelen sysselsatte i offentlig forvaltning var høyest i Troms med 43,6 prosent, fulgt av Finnmark og Nordland med henholdsvis 42 og 39,9 prosent. Lavest andel sysselsatte i offentlig forvaltning var det i Oslo med 26 prosent. Andre fylker med lav andel i offentlig forvaltning var Rogaland (26,9 prosent) og Akershus (28,2 prosent).

Hvis vi ser kun på statlig forvaltning, finner vi at Troms også hadde den høyeste andelen sysselsatte i denne delen av forvaltningen med 18,9 prosent. Oslo hadde den nest høyeste andelen (16 prosent). Lavest andel hadde Rogaland med 7,4 prosent, fulgt av Møre og Romsdal og Buskerud med henholdsvis 8,2 og 8,6 prosent.

Powered by Labrador CMS