Samfunn

NHO-president Tore Ulstein mener det haster for Norge med å skape et marked for det grønne skiftet.

– Norge har dårlig tid

Vi må skape et marked for det grønne skiftet, mener NHO-president Tore Ulstein.

Publisert Sist oppdatert

En lang rekke foredragsholdere og debattanter var nylig samlet på Lerchendal-konferansen i Trondheim, blant annet for å snakke om utfordringene ved det såkalte grønne skiftet.

Arrangørene (NTNU, Norges forskningsråd, Tekna og SINTEF) inviterte foredragsholdere som svarte på hvordan Norge kan bli ledende i den globale, høyteknologiske industrielle revolusjonen vi står midt oppi, og samtidig skape et grønnere Norge, skriver NHO på sine hjemmesider.

NHO-president Tore Ulstein var klar på at det haster med å ta det grønne skiftet alvorlig. Han mener at sitasjonen vil kreve mye av oss alle, og pekte på hvor stor andel av norsk verdiskaping olje- og gassektoren står for, og hvor stort gap Norge må tette igjen de kommende årene.

Produktivitetsveksten faller i Norge, og Global Innovation Index viser at Norges innovasjonsevne går nedover sammenlignet med resten av Skandinavia.

– Vi har dårlig tid! Vi må raskt se på hvordan vi kan skape et marked for det grønne skiftet, sa Ulstein på konferansen.

Han mener det ligger enorme muligheter i havrommet, og at viktigheten av samspillet mellom forskning og privat, norsk eierskap må utnyttes bedre.

– Økningen til forskning og utvikling på årets statsbudsjett var høy, men den må øke betydelig også neste år, avsluttet han.

Powered by Labrador CMS