Samfunn

MOT SEIER: Donald Trump har gjort ekspertenes spådommer til skamme og leder i opptellingen etter presidentvalget i USA.

Sjokkerer USA og verden

Donald Trump ser – mot alle odds – ut til å bli USAs neste president etter å ha vunnet flere av de avgjørende vippestatene. .

Publisert Sist oppdatert

Med den helt uventede utviklingen under opptellingen gjør Trump dermed alle mediers og meningsmålingsinstitutters spådommer om lett seier for Hillary Clinton til skamme.

Finansmarkedene, dollaren og oljeprisen falt kraftig onsdag morgen da stadig flere gode Trump-tall ble annonsert.

Rundt klokka 5.30 onsdag viste prognosene at Trump hadde vunnet 227 valgmenn, mot Clintons 209. Det trengs 270 valgmenn for å vinne valget.

– Trump gjør det overraskende godt i vippestatene, konstaterer Washington Post, som gjennom valgkampen har spådd klar seier til Clinton.

– Trump har størst sjanse

New York Times gir i sin løpende analyse av resultatene Trump hele 95 prosent sjanse for å vinne. Over 90 millioner stemmer er talt opp.

Den kjente statistikeren Nate Silver har justert ned vinnersjansene for Hillary Clinton time for time gjennom natten, og hans statistikk er snudd helt på hodet. Ved 6-tiden onsdag morgen meldte han at det er 78 prosent sjanse for at Trump vil vinne. For noen timer siden var det tallet tilsvarende i Clintons favør.

Powered by Labrador CMS