Nyskaping

Uber går nye veier for å erobre det kinesiske markedet. Nå fusjonerer de med erkerivalen Didi, ifølge flere kilder.

– Uber fusjonerer med kinesisk rival

Resultatet kan bli et gigantselskap verdsatt til 35 milliarder dollar.

Publisert Sist oppdatert

Det var Bloomberg Technology som først meldte at Uber gir etter i den kostbare kampen med sin kinesiske rival Didi Chuxing, og lar rivalen ta over deres virksomhet i landet.

Avtalen skal ifølge Bloombergs anonyme kilder innebære at Uber Kina overtar 20 prosent av aksjene i Didi som betaling, samtidig som det kinesiske selskapet skal investere en milliard dollar i Uber. I praksis fusjonerer altså selskapene. Informasjonen er ennå ikke offentliggjort eller bekreftet av de aktuelle selskapene.

Ingen av selskapene har ennå ønsket å kommentere saken, men Bloomberg har angivelig fått tilgang til en upublisert bloggpost skrevet av Uber-toppsjef Travis Kalanick. Han blir sitert på følgende: «Jeg er ikke i tvil om at Uber China og Didi Chuxing vil bli sterkere sammen».

Selskapenes kombinerte verdi vurderes til svimlende 35 milliarder dollar, tilsvarende rundt 300 milliarder norske kroner.

Didi har opplevd enorm vekst det siste drøye året, som blant annet har inkludert en fusjon med sin kinesiske rival Kuaidi, samt milliardinvesteringer fra internett- og teknologigigantene Alibaba, Tencent og Apple. Etter Apples investeringer var Didi verdsatt til omtrent 28 milliarder dollar. Også Uber har vokst, men i Kina skal selskapet ha tapt drøye to milliarder kroner - blant annet på grunn av knallhard konkurranse fra Didi.

Bloomberg viser også til at det i forrige uke ble vedtatt en lov i Kina som tillater bildelingstjenester og drosjetjenester som Uber, og dermed ligger alt til rette for ytterligere utvidelse i det kinesiske markedet.

Powered by Labrador CMS