Samfunn

Prorektor for utdanning ved NTNU, Berit Kjeldstad, vil premiere den beste undervisningen.

Vil gi bedre lønn til de beste underviserne

Prorektor Berit Kjeldstad ved NTNU vil ha premiering til de som er best på å undervise.

Publisert Sist oppdatert

Det er et meritteringssystem for undervisning hun vil ha, prorektoren for utdanning ved NTNU, Berit Kjeldstad. Det skal innebære både høyere status for de beste foreleserne og også høyere lønn.

Til Universitetsavisen sier hun at et slikt system må ses bredere enn at studenter sier noen som hvem som gir en god forelesning.

Sammen med sin kollega ved universitetet i Tromsø tok hun initiativ til å nedsette arbeidsgruppen ledet av Gunnar Grepperud som har utarbeidet forslaget til meritteringssystem. Rapporten er for tiden på høring.

England har hatt et meritteringssystem for undervisning på nasjonalt plan i ti år. Både svenske og finske høyere utdanningsinstitusjoner har i dag pedagogiske meritteringssystemer som bygger på et basisnivå. I praksis innebærer tillegget mellom 1 og 3 lønnstrinn.

Rapporten anbefaler at et tilsvarende tillegg på tre lønnstrinn for NTNU og UiT, og at tillegget gjøres permanent og ikke midlertidig, slik det praktiseres ved Helsingfors Universitet. Samtidig skal insituttet der søkeren kommer fra, få er engangsbeløp på 30.000 kroner.

Rapporten forstår at ordningen forutsetter at det inngås en særavtale med arbeidstakerorganisasjonene.

Powered by Labrador CMS