Annonse
Finansdepartementet sier inntekter fra salg av seksuelle tjenester ikke er fritatt eller unntatt fra skatte- eller avgiftsplikt.  Foto: Robert Schlesinger / NTB      
Skråblikk siden sist

Sex med eller uten skatt

Skråblikk på nyhetssaker den siste uken. 

Skatteklagenemnda mener prostitusjon må anses som skattefritt. Finansdepartementet er ikke enige og sier salg av seksuelle tjenester er skattepliktige.

Bakgrunnen er at myndighetene antok at 600 000 på kontoen til en kvinne stammet fra rengjøring, så da måtte hun betale skatt. Kvinnen svarte at hun aldeles ikke drev med rengjøring. Hun solgte sex – og det var skattefritt.

Dette ga Skatteklagenemnda kvinnen medhold i. Kvinnens advokat, René Ibsen, mener at det blir vanskelig for Skatteetaten å hente inn skatt og moms. Hun forteller at flere prostituerte har lurt på om de kan registrere seg som næringsdrivende, men det har de ikke fått lov til. De kan heller ikke ha regnskapsfører, for da blir det hallikvirksomhet, forklarer Ibsen.

Her bør det være mulig å komme fram til et kompromiss. «Full pakke» bør en skatte for. Her er prisen høy og en sitter igjen med så pass etter en liten times innsats at det er rimelig å dele litt av gevinsten med staten.

«Mindre tjenester» kan være skattefrie. Skatteetaten lager mer enn gjerne en oversikt over hva slags seksuelle tjenester som er fritatt for skatt og avgift.

«Kjappe» tjenester trenger det ikke en gang å være moms på.

Råd fra Høie og Kurz

Helseminister Bent Høie oppfordrer i Aftenposten ungdom til å «kysse færre frosker og unngå tilfeldig sex». Helsedirektør Bjørn Guldvog mener nok at det også her må holdes en meters avstand, om mulig. Og i alle fall bør det gå kjapt unna.

Den som går lengst, er Østerrikes forbundskansler Sebastian Kurz. «Ikke møt noen. Enhver sosial kontakt er en for mye», sier han.

Det er selvsagt lov å ta igjen det tapte når en har fått has på koronaen.

Syk av Frp

Noen sykdommer er det enkelt å finne grunnen til. Andre sykdommer er helt uforklarlige. Det siste nye er at grunnen til at vi får mer eller mindre av ulike sykdommer, skyldes politikk.

«Hvilke sykdommer kan vi få mer av med Frps politikk, mener du? Det er Dagsavisens Reporter Tor Sandberg som stiller spørsmålet til generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen.

Det kan ikke være Covid 19. Den rammer jo land hvor det ikke er en eneste Frp-er. Vi holder en knapp på hjerteslag, for det er fortsatt noen som hevder Frps politikk går rett i hjertet på dem.

Annonse
Annonse