Annonse
IT er en av de største kostnadsområdene for en bedrift, skriver Linda Lindborg i Boomi. Foto: iStock
Synspunkt
Synspunkt

Slik påvirker dataintegrasjon bunnlinjen i en bedrift

Linda Lindborg er salgssjef i Boomi.

SYNSPUNKT. Å kutte utgifter er prioritet for alle virksomheter nå og de starter naturligvis med å se etter skjulte og unødvendige kostnader på bunnlinjen. Stavanger kommune, kraftselskapet ENGI og markedsverktøyet Sprinklr har alle sikret enorme besparelser ved å slå sammen data.

Man kan ikke bare kutte seg frem til suksess. En må se på nye måter å gjøre ting på. Ved å integrere data med hverandre fra forskjellige systemer i organisasjonen, kan man oppnå flere fordeler.

I dag er optimalisering nøkkelen til kostnadsbesparelser

Stavanger Kommune gjorde blant annet dette i sin renovasjonsavdeling og sparte inn 24 arbeidsdager i året. Hvis du kan identifisere trender og områder for å gjøre organisasjonen mer effektiv, vil det føre til en mye sunnere virksomhet.

En økonomistudie utført av Forrester Research på oppdrag fra oss, viser at våre brukere har spart inn 4,8 millioner dollar ved å sammenslå data. Andre funn inkluderer 1,1 millioner dollar besparelser fra eldre programvare, 1,5 millioner dollar i infrastrukturbesparelser, 390.000 dollar i IT-produktivitetsbesparelser. Men det viktigste er 3,4 millioner dollar i helt nye inntekter, generert gjennom datadrevet beslutningstaking.

Kutt ut gamle produkter når de ikke fungerer

Eldre programvare er dyrt og har historisk sett bistått mange bedrifter med helt kritiske operasjonelle behov. Men verden har forandret seg nå. Disse systemene har problemer med å følge med tempoet i moderne bedrifter.

Resultatet er at det oppstår siloer, som isolerer viktig informasjon i en boks, og ikke koordinerer med resten av systemene. Tenk om ansatte hadde gjort det samme? Ikke bra.

Bedrifter ender ofte med å sette sammen tungvinte løsninger for å integrere med eldre produkter - noe som gir ekstra utgifter og kaster bort tid.

Universitetet i Colombia, Minuto de Dios, har nettopp avsluttet en gammel, helt antikk kostbar bedriftstjeneste (ESB) og fjernet siloer for 68 sammenhengende studiesteder i Colombia, som berører mer enn 100 000 studenter. De doblet effektiviteten av universitetets datadrift, og sparte arbeidskostnader ved aggregering av data. Med hele 50 prosent raskere transaksjonstider resulterte det i bunnlinjebesparelser, alt basert på å forlate ineffektiv eldre programvare.

IT-avdelingen skal ikke være et kostnadssluk

IT er en av de største kostnadsområdene for en bedrift. Hovedmålet deres er å forbedre bedriftens produktivitet.  Vi har nylig deltatt i et prosjekt med franske ENGIE, en av verdens tre største energiselskap for å eliminere tungvinte arbeidsprosesser.

Selskapets mål var å forbedre oversikten over data fra driften i hele organisasjonen uten å dramatisk øke belastningen på sin egen IT-avdeling. De reduserte kostnadene med 90 prosent ved å fjerne belastningen på IT-ansatte, erstatte ende-til-ende-integrasjoner, og gjøre data tilgjengelig fra hele virksomheten.

ENGIE integrerte over 250 prosesser som i dag håndterer 75 000 datatransaksjoner og mer enn to millioner dokumenter daglig. Alt strømmer nå tilbake til bunnlinjen for ENGIE. Lærdommen er at økt innsikt er nøkkelen til å økt salg.

Sprinklr er en kundeplattform for sosiale medier verdsatt til 1,8 milliarder dollar og er nå en av verdens fremste private skyselskaper. De er avhengig av lavkodeløsninger for å dataene mer tilgjengelige, så de kan fortsette å vokse.

Sprinklr kobler mer enn 25 verktøy for sosiale medier for å effektivisere bedrifters kundekontakt, med minimal innsats fra de ansatte. I stedet kan de fokusere på oppgaver av høyere verdi som støtter forretningsveksten. Deres økosystem støtter nå en resultatorientert tilnærming for salgsrelaterte aktiviteter.

Dagene med å kutte bunnlinjekostnader og utgifter er talte. Bedrifter i dag kjører slankere enn noen gang, noe som betyr at klassiske kuttstrategier på bunnlinjen ikke oppnår det de en gang gjorde.

I dag er optimalisering nøkkelen til kostnadsbesparelser. Og det er fullt mulig gjennom de enorme fordelene ved dataintegrering.

Vil du holde deg oppdatert på ledelse og arbeidsliv? Prøv et abonnement på Dagens Perspektiv, eller vårt gratis nyhetsbrev.

Synspunkt

Skriv til oss!

Del innsikt og meninger,
skriv til 
 
 

Nyhetsbrev

Klikk her for å melde deg på et eller flere av Dagens Perspektivs nyhetsbrev.


Prøv DP

Klikk her for å prøve Dagens Perspektiv.


Annonse

Synspunkt

Skriv til oss!

Del innsikt og meninger,
skriv til 
 
 

Nyhetsbrev

Klikk her for å melde deg på et eller flere av Dagens Perspektivs nyhetsbrev.


Prøv DP

Klikk her for å prøve Dagens Perspektiv.


Annonse