Arbeidsliv

7,3 PROSENT: Totalt er 206.000 personer registrert som arbeidssøkere hos Nav. Det utgjør 7,3 prosent av arbeidsstyrken.

1.900 færre arbeidssøkere siste uke

Tallet på arbeidssøkere har gått litt ned, men de siste dagenes koronainnstramminger i noen kommuner kan slå negativt ut på ledighetstallene i neste uke.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag 2. mars var det registrert 206.000 helt ledige, delvis ledige og arbeidssøkere på tiltak hos Nav. Det er 1.900 færre enn forrige uke.

– Nedgangen i antallet arbeidssøkere skyldes hovedsakelig at det er færre som er helt arbeidsledige, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte i en pressemelding.

– I forrige uke innførte flere kommuner lettelser i smitteverntiltakene, og det førte til at flere kom helt eller delvis tilbake i jobb. De siste dagene har flere kommuner igjen strammet inn på smitteverntiltakene. Vi ser imidlertid ikke effekten av dette verken i dagpengesøknader eller ledighetstall før i neste uke, sier Holte.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS