Arbeidsliv

Mette Nord i Fagforbundet vil ikke miste Sps støtte.

Fagforbundet vil ha slutt på blått Sp-samarbeid

Publisert Sist oppdatert

Fagforbundet, som er Senterpartiets største bidragsyter, vil at partiet skal slutte å samarbeide med høyresiden lokalt.

– Vi har en klar beskjed til Senterpartiet: Dere må søke samarbeid med venstresiden i kommunene og fylkene, ikke gjøre hestehandler med Høyre og Frp i forbindelse med valget i høst, sier Mette Nord, leder i Fagforbundet, til Klassekampen.

Fagforbundet har over 365.000 medlemmer og gir årlig 2,5 millioner i støtte til Senterpartiet og er partiets største bidragsyter.

I rikspolitikken har Senterpartiet vært en lojal rødgrønn alliansepartner. I kommune- og fylkespolitikken har partiet vært langt mindre trofast. Ti av elleve fylkeslag i partiet ønsker ikke å avklare om de vil samarbeide til høyre eller til venstre før høstens valg, skrev avisen tidligere denne uken.

Nord mener høyresiden undergraver arbeidet for faste stillinger i kommunene og setter arbeidsvilkår i fare ved å privatisere velferdstjenester.

– Det er våre medlemmer som blir de store taperne dersom Sp heller samarbeider med Høyre og Frp. Derfor reagerer nå flere av våre tillitsvalgte på at lokale Sp-folk flørter med høyresiden, sier hun.

På spørsmål om de vil kutte i pengestøtten, svarer hun at de ikke har tenkt «å gjøre noe med det nå».

Prøv DP

Klikk her for å prøve Dagens Perspektiv.


Powered by Labrador CMS