Arbeidsliv

En tredjedel av nye bedrifter blir startet av kvinner, men de får kun to kroner av hver hundrelapp som blir investert.

Investeringer i kvinnelige gründere på stedet hvil

Oppstartsbedrifter ledet av kvinner får bare to prosent av alle pengene som går til norske, nyoppstartede bedrifter, viser en undersøkelse fra investeringsselskapet Unconventional Ventures.

Publisert Sist oppdatert

Rundt 30 prosent av alle nye oppstartsbedrifter er etablert av kvinner. Det betyr at rundt en tredjedel av nye bedrifter blir startet av kvinner, men de får kun to kroner av hver hundrelapp som blir investert.

Til sammenligning tilflyter 80 prosent av kapitalen bedrifter startet av menn. 18 prosent av kapitalen tilflyter selskaper hvor både kvinner og menn står bak, skriver Dagens Næringsliv som først omtalte undersøkelsen.

Administrerende direktør i Norsk Venturekapitalforening, Rikke Eckhoff Høvding forteller til avisen at dette er en tapt mulighet.

– Det er sikkert hundrevis av forklaringer, men nå må vi prøve å gjøre noe med hvordan vi går igjennom, selekterer og velger selskaper, sier hun.

I 2018 ble det skutt inn 2,5 milliarder i risikokapital i norske oppstartsbedrifter.

Leder av Unconventional Ventures, Thea Messel mener at det er «ganske alarmerende» at kvinnelige gründere får åtte prosent av avtalene, hvorav de bare får 1,5 prosent av kapitalen.

– De får mindre kapital, og den forskjellen er størst i Norge. Det er fortsatt veldig tøft for kvinnelige gründere, sier Messel.

Powered by Labrador CMS