Annonse
Det nye hovedbiblioteket i Bjørvika åpner 28. mars. Ansatte frykter utvidede åpningstider skal gå ut over de lokale filialene i hovedstaden.  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix  

Utvidede åpningstider ved nye Deichman skaper uro blant ansatte

Nye Deichman åpner i Bjørvika i Oslo i mars. Det får lengre åpningstider og skal også holde åpent på søndager. Flere ansatte er skeptiske til de nye arbeidstidene, skriver Klassekampen.

Ansatte frykter Deichmans underavdelinger blir tappet for ressurser for å kunne gjennomføre løftene om utvidede åpningstider.

– Ambisjonen til politikerne og ledelsen går foran de ansattes arbeidshverdag, og det skaper slitasje, sier Jens Smith Wergeland, barnebibliotekar og verneombud ved Deichman Stovner, til avisa.

Tillitsvalgte sitter i drøftinger med Deichman-ledelsen om de nye åpnings- og arbeidstidene i Bjørvika som har vakt kraftige reaksjoner blant ansatte.

Biblioteksjef Knut Skansen sier åpningstider er blant de aller viktigste faktorene for å gjøre bibliotekene mer tilgjengelige. Målet er to millioner besøkende hvert år, og Skansen sier til Klassekampen at «prioritet nummer én er å holde husene åpne».

Han mener lokalbibliotekene i Oslo ikke trenger å frykte at de blir tappet for ressurser som følge av utvidede åpningstider i Bjørvika.

Annonse
Annonse