Arbeidsliv

Anne Ingeborg Bjørnstad.

Fjerner taket på antall feriedager

Vil gi de ansatte bedre balanse mellom arbeid og fritid.

Publisert Sist oppdatert

IT-selskapet Unit4 går i bresjen for et sterkere fokus på en sunn balanse mellom arbeid og fritid. Selskapet, som leverer forretningssystemer og programvare for tjenesteytere, fikk i 2019 ny administrerende direktør. Mike Ettling er kjent for å sette mennesker i sentrum, og hans første initiativ var å fjerne taket på antall feriedager globalt i Unit4.

– Jeg tror folk setter pris på tillit. I Unit4 bryr vi oss om hva folk får gjort, ikke hvor mange timer eller dager de jobber, fortalte Ettling da han lanserte initativet.

Anne Ingeborg Bjørnstad, som er sjef for HR i Unit4 Norge forteller at selskapet har fått mange positive tilbakemeldinger.

– I dagens arbeidsliv er det stort fokus på å ta ansvar for egne leveranser. Man må selv sikre egne prosjekter og kunders suksess, og ofte være tilgjengelig. Da skal man også ha mulighet til å de fridagene man trenger for å hente seg inn, sier Bjørnstad.

Den nye fridag-ordningen er en del av Unit4s “Work/Life Balance Policy” og går ut på at når man har tatt ut alle opptjente feriedager, samt nådd fastsatte mål, er det mulig å ta ut såkalte Work/Life Balance-dager. Disse belastes som en betalt fridag, og skal gi rom for å hente seg inn etter en intens periode.

Anne Ingeborg Bjørnstad mener det å fjerne taket på antall feriedager har en viktig signaleffekt.

– I Norge har vi en sjenerøs ferielovgivning og de fleste har mulighet for avspasering etter travle perioder. Denne ordningen medfører ikke en stor omveltning for våre ansatte i Norge. Det er likevel veldig bra at lederen vår tydeliggjør verdien av en sunn balanse mellom jobb og fritid, og at ansatte i alle land får denne muligheten, sier hun.

Unit4 ansetter cirka 3000 mennesker globalt og har kontorer i Europa, Nord-Amerika, Asia og Australia. I Norge har Unit4 omtrent 200 ansatte og hovedkontor i Nydalen i Oslo.

Powered by Labrador CMS