Arbeidsliv

ØKNING: – Etter en sammenhengende nedgang siden midten av april, har antallet arbeidssøkere økt denne uken, forteller arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte.

Antall arbeidssøkere øker for første gang siden april

Tirsdag 10. november var det registrert 188.600 helt ledige, delvis ledige og arbeidssøkere på tiltak hos Nav. Dette er 2.600 flere enn forrige uke.

Publisert Sist oppdatert

– Etter en sammenhengende nedgang siden midten av april, har antallet arbeidssøkere økt denne uken. Dette skyldes i all hovedsak at flere er blitt permittert på full tid. Det er særlig i Oslo at antallet permitterte har økt som følge av de nye smitteverntiltakene som trådte i kraft i går, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte i en pressemelding.

101.200 personer er registrert som helt ledige hos Nav, ifølge foreløpige tall. Dette utgjør 3,6 prosent av arbeidsstyrken. Bruttoledigheten, som er summen av antallet helt ledige og arbeidssøkere på tiltak, er på 115.700 personer, eller 4,1 prosent av arbeidsstyrken.

I tillegg er 72.900 personer registrert som delvis arbeidsledige. Totalt er dermed 188.600 personer registrert som arbeidssøkere hos Nav. Det utgjør 6,7 prosent av arbeidsstyrken.

Flere permitterte

23.600 av de helt ledige, og 31.800 av de delvis ledige, er permitterte. Det er dermed 1.200 flere permitterte enn forrige uke.

Det er særlig antallet helt permitterte som har økt siden forrige uke, med 1.900. Antallet delvis permitterte har derimot gått ned med 600. Til sammen er 2,0 prosent av arbeidsstyrken permittert.

Flest i Oslo

Antallet permitterte har gått mest opp i Oslo, fulgt av Vestland og Viken, med henholdsvis 180 og 150 flere. Oslo er nå fylket med størst andel permitterte, med 3,1 prosent av arbeidsstyrken.

Det er innen reiseliv og transport at antallet permitterte har økt mest siden forrige uke. Reiseliv og transport er yrkesgruppen med høyest andel permitterte, med 7,8 prosent av arbeidsstyrken.

Økningen i antallet permitterte siden forrige uke må sees i sammenheng med innføring av strengere smitteverntiltak i Bergen og Oslo. Fra lørdag 7. november ble blant annet treningssentre og kulturvirksomheter stengt i Bergen, og det ble innført skjenkestopp i restauranter og utesteder kl. 21:30.

I Oslo trådte de nye koronatiltakene i kraft mandag midnatt, med stenging av fritids- og kulturvirksomheter samt full skjenkestopp, med en varighet på tre uker i første omgang.

Flere søknader om dagpenger

Antall nye dagpengesøknader har også økt. I løpet av uke 45 mottok Nav 7.600 nye søknader om dagpenger. Dette er 2.100 flere enn uka før.

Andelen dagpengesøknader på grunn av permittering har også tatt seg opp, med 56 prosent i uke 45 mot 40 prosent i uke 44.

En tredel av dagpengesøknadene i uke 45 var fra personer som jobbet i overnattings- og serveringsvirksomhet, i all hovedsak på grunn av permittering.

Powered by Labrador CMS