Arbeidsliv

Ap-toppene Jonas Gahr Støre og Hadia Tajik er blant de fem AP-representantene som står bak forslaget om å ta ILOs konvensjoner inn i norsk lov.

Ap med lovforslag mot sosial dumping

Ap vil sosial dumping og arbeidslivskriminalitet til livs. Et av tiltakene er å ta ILOs kjernekonvensjoner inn i den norske menneskerettsloven.

Publisert Sist oppdatert

I dag, tirsdag, legges forslaget fram for Stortinget, med oppfordring til regjeringen om å utarbeide et lovforslag. Bak står Arbeiderparti-kvintetten Jonas Gahr Støre, Hadia Tajik, Arild Grande, Lise Christoffersen og Eigil Knutsen.

Under ILO-konferansen i Oslo i starten av januar varslet Jonas Gahr Støre at Arbeiderpartiet ville fremme et forslag om å innlemme ILOs åtte kjernekonvensjoner i norsk lov, etter at LO hadde lagt fram sin utredning.

ILOs åtte kjernekonvensjoner inneholder grunnleggende menneskerettigheter og garanterer et minimum av rettigheter som skal respekteres i arbeidslivet, i de landene som er med i den internasjonale arbeidslivsorganisasjonen. ILO er FNs arbeidslivsorganisasjon som består av representanter fra både regjeringer og partene i arbeidslivet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS