Arbeidsliv

Arbeids- og sosialminister Henrik Asheim (H) ber arbeidsledige nordmenn bidra til å dekke bemanningsbehovet i årets vinterfiske.

Asheim ber ledige nordmenn delta i vinterfisket

Myndighetene håper noen av de nesten 200.000 nordmennene som står helt eller delvis uten jobb, melder seg for å dekke behovet for arbeidskraft i vinterfisket.

Publisert Sist oppdatert

Arbeids- og sosialminister Henrik Asheim (H), fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen (H) og Nav-direktør Hans Christian Holte møtte mandag representanter for fiskerinæringa for å diskutere hvordan de kan dekke behovet for arbeidskraft til fisket i vinter.

– Nå er det 195.000 helt ledige, delvis ledige og arbeidssøkere på tiltak hos Nav. Det er ekstremt viktig at vi nå så langt som mulig bruker tilgjengelig norsk arbeidskraft, slik at de arbeidsledige får muligheten til å jobbe, sier Asheim i en pressemelding.

– Bruk av innenlandsk arbeidskraft i stedet for utenlandske arbeidere vil også redusere risikoen for importsmitte, legger han til.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS