Arbeidsliv

Administrerende direktør i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen t.v. og leder i Fellesforbundet, Jørn Eggum, på pressekonferansen etter at det ble enighet om avtale for frontfagene etter mekling 23 timer på overtid.

Bare resten igjen

Frontfagene ble enige på overtid. I morgen starter lønnsforhandlinger i Spekter-området. Så går det slag i slag. Streikefaren er definitivt ikke over.

Publisert Sist oppdatert

Partene i industrien ble enige årets lønnsoppgjør for de såkalte frontfagene 23 timer på overtid. Norsk Industri og Fellesforbundet ble enige om en økonomisk ramme på 1,7 prosent. Det ble gitt et generelt tillegg på 0,50 kr per time. Det er også enighet om at det skal gjennomføres lokale forhandlinger i bedriftene omfattet av frontfaget – de lokale forhandlingene gjenstår fortsatt.

Denne rammen fra frontfaget skal nå etterfølgende oppgjør forholde seg til.

Leder i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen påpeker at konkurransesituasjonen for norske eksportbedrifter er krevende. Det blir helt avgjørende for konkurransekraften at de lokale oppgjørene tilpasses bedriftenes situasjon.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS