Arbeidsliv

Studien sier ingenting om hvor de ansatte er smittet. Forskerne kan derfor ikke vite om den høyere smitten i noen yrkesgrupper skyldes kontakt med kunder, barnehagebarn, elever eller med kolleger, eller forhold som ikke har noe med yrkesutøvelsen å gjøre.

Barnehageassistent er det mest smitteutsatte yrket i Oslo

Nye tall fra FHI viser at barnehageassistenter og grunnskolelærere i Oslo er mer utsatt for smitte enn de fleste andre yrkesgrupper.

Publisert Sist oppdatert

Akkurat som før jul er det nå ansatte i serverings- og kollektivbransjen som har høyest andel av covid-19-smittede i Norge.

Det betyr at det er flere registrerte tilfeller av koronasmitte blant kafé- og gatekjøkkenmedarbeidere, bartendere, servitører og taxi- buss- og trikkesjåfører enn det er blant andre i yrkesaktiv alder.

Men de nyeste tallene viser også at barnehage- og skolefritidsassistenter, barnehagelærere og grunnskolelærere har høyere smitteforekomst enn andre i yrkesaktiv alder, og dette gjelder spesielt for ansatte i Oslo, melder FHI.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS