Arbeidsliv

Irene Mathisen, leder for Oslo slumsenter, viser fram fulle kjølerom og lagre med mat fra bedrifter som har stengt på grunn av smitteverntiltak. Stortorvets Gjæstgiveri og Godt har levert flere hundre middager.

Bedrifter kan gi bort mat og drikke uten tap – godt nytt for veldedigheten

Koronarammede bedrifter kan nå gi bort varer til veldedighet og samtidig få kompensasjon. – Lagrene var tomme, det er de ikke nå, sier leder i Oslo slumsenter.

Publisert Sist oppdatert

Næringsministeren gjør denne uka to endringer i kompensasjonsordningen til næringslivet.

Bedrifter som rammes av smittevernrestriksjoner, kan nå gi bort matvarer som ellers må kastes, og fremdeles bli kompensert for tapet.

– Dette vil først og fremst berøre restaurantene som har valgt å stenge helt som følge av skjenkestoppen, og som sitter igjen med varer de ellers ville ha omsatt i jula, men som nå går ut på dato. Nå kan de gi bort matvarene og likevel kompenseres 100 prosent for tapet, sier næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) til NTB.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS