Arbeidsliv

Sjeldent syn. Sju partier, representert ved (fra venstre) Kjell Ingolf Ropstad (KrF), Arild Hermstad (MdG), Sveinung Rotevatn (V), Freddy Andre Øvstegård (SV), Tor Inge Eidesen (Sp), Henrik Asheim (H) og Tuva Moflag (Ap) under en felles pressekonferanse i Vandrehallen etter at et flertall på Stortinget har blitt enige om et forlik om en ny pensjonsreform.

Bredt flertall om pensjon på Stortinget: Nå må vi alle jobbe lenger

Er du født i 1964 eller senere, må du nå pent finne deg i å måtte jobbe lenger før du kan gå av med pensjon. Sju partier på Stortinget er enige om endringer i pensjonssystemet. «Historisk», kaller regjeringspartiene det.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en historisk avtale hvor vi vil bruke drøyt 30 milliarder kroner årlig på å sikre bedre pensjoner til uføre og minstepensjonister, sier Tuva Moflag (Ap), som har vært saksordfører for saken i Stortinget.

Også arbeidsminister Tonje Brenna er svært fornøyd med å få på plass en tverrpolitisk avtale om endringer i pensjonssystemet. I et intervju med Dagens Perspektiv som ble gjort et par uker før avtalen var på plass, svarte hun følgende på et spørsmål om ikke regjeringen bør ta tydeligere grep for å få flere i jobb:

– Vi tar grep. Og vi tør. Til alle disse ekspertene som er enig i at folk må stå lenger i jobb: Vel, jeg har nettopp lagt fram en stortingsmelding som foreslår økt pensjonsalder i Norge. Det betyr at jeg må jobbe litt lenger enn foreldrene mine og barna mine må jobbe litt lenger enn meg, sier Brenna.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS