Arbeidsliv

Danske elever med toppkarakterer drømmer om å bli økonomer.

De beste danske elevene vil bli økonomer

Mens medisin dominerer på karaktertoppen i Norge, er det økonomi som krever de høyeste karakterene i Danmark.

Publisert Sist oppdatert

Karakterkrav til høyere utdanning gjenspeiler studiets popularitet i forhold til antallet studieplasser. I Danmark er årets nye studentkull tilsynelatende opptatt av å studere økonomi.

Ifølge nyhetsbyrået Ritzau er det fortsatt flest søkere til danske medisinstudier, men samtidig er det heller ikke her man trenger de høyeste karakterene for å tas opp.

Øverst på listen ligger nemlig internasjon økonomi ved Copenhagen Business School (CBS) som krever at nye studenter har minst 12,2 i snitt.

Snitt på halvfjerds minus åtte og halvtreds

Som alltid gjør danskene det litt annerledes med tallsystemer. Det danske karaktersystemer skiller seg fra det norske ved at den beste karakteren på videregående utdanning er 12, som tilsvarer ECTS-skalaens A. Mens en B gir 10 poeng, tilsvarer en F-karakter -3 på dansk.

Nummer to på den danske listen er molekylær biomedisin ved Københavns Universitet som krever et karaktersnitt på 11,9.

Internasjonal økonomi og politikk ved CBS dukker igjen opp på listens tredjeplass med 11,8.

Psykologistudiet har seilt opp i Norge de siste årene som spesielt krevende å komme inn på. I Danmark må man også ha gode karakterer for å kunne bli psykolog, men psykologi ved København Universitet må se seg slått av flere økonomi-, IT- og design-studier og dukker først opp på syvende plass med 11,5.

Det kanskje mest overraskende på listen, som i stor grad virker å være basert på hvilke studier søkere tror gir godt betalt jobber, er at antropologi dukker opp på plass nummer 11. Skal man bli sosialantropolog ved Københavns Universitet krever det et snitt på 11,1.

De danske søkertallene viser at det fortsatt er flest søkere til medisinstudiet i Odense, som ikke tar opp utelukkende basert på karakterer.

Powered by Labrador CMS