Varsling

– At uforsvarlig arbeidsmiljø skal dekkes av varslingsbestemmelsene, er unødvendig. Det skaper en masse saker som istedenfor ofte har den konsekvensen at de skader arbeidsmiljøet, sier advokat Nicolay Skarning

– Derfor bør varslingsreglementet endres

Andre instanser passer bedre til å behandle arbeidsmiljøspørsmål. Den omvarslede mangler tilstrekkelig rettsvern. Terskelen for hva som er et varsel er for lav.

                                                 

Advokat Nicolay Skarning fra Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig er blant dem som mener at arbeidsmiljøsakene bør tas ut av arbeidsmiljølovens varslingsbestemmelser. – At uforsvarlig arbeidsmiljø skal dekkes av varslingsbestemmelsene, er unødvendig. Det skaper en masse saker som istedenfor ofte har den konsekvensen at de skader arbeidsmiljøet, sier Skarning til Dagens Perspektiv.

Fra før har vi verneombud, tillitsvalgte og arbeidsmiljøutvalg. Dette er instanser som passer mye bedre til å ta i den type saker, mener arbeidsrettsadvokaten.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS